“Humana Srca” i “3,2,1-Srbija”, odnosno “3,2,1-Kids” danas su ozvaničili udruživanje svih potencijala, a sve sa ciljem da se svaki vid nasilja u našoj zemlji svede na minimum. Profesionalni tim sastavljen od brojnih vrsnih stručnjaka iz više oblasti, obučenih za rad sa decom i roditeljima, sistemski će, kroz niz aktivnosti, u narednom periodu raditi na osnaživanju mentalnog zdravlja dece i roditelja.
Brojne aktivnosti koje će dve organizacije u saradnji sa nadležnim državnim institucijama i lokalnim samoupravama sprovesti širom naše zemlje, u mnogome će doprineti stvaranju zdravog okruženja u kome će odrastati deca u Srbiji.
Humana Srca i 3,2,1-Srbija, odnosno 3,2,1-Kids, organizovali su u proteklom periodu akcije usmerene ka deci i njihovim roditeljima u Srbiji, a tragedije koje su nedavno zadesile našu zemlju, signal su da se svi napori višestruko uvećaju sa zajedničkim ciljem, da se zaustavi svaki vid nasilja, a deci omogući bezbrižno odrastanje.
Leontina Vukomanović  pevačica koja godinama unazad aktivno radi sa decom, jedna je od javnih ličnosti koje su otvoreno podržale sve aktivnosti dveju organizacija.
-Umrežavanje dve sjajne organizacije sa ciljem da se unapredi programski sadržaj okrenut deci i porodicama veoma je značajno za Srbiju, ali i ceo region, a profesionalci u Fondaciji Humana srca i Udruženju 3,2,1-Srbija, odnosno 3,2,1-Kids, veoma su posvećeni ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva. Ja, kao neko koga mališani prepoznaju po radu sa njima, trudim se da obogatim programe koji su posvećeni deci, i baš kao što su moji prethodnici, velikani Donka Špiček i Minja Subota imali običaj da kažu – za decu samo najbolje , rekla je danas Leotnina na događaju upriličenom u sedištu Fondacije Humana Srca
Protokol su potpisali Danijela Vasilijević osnivač Fondacije Humana srca i Siniša Kraljević predsednik Udruženja 3,2,1-Srbija.
-Prva zajednička aktivnost biće realizovana povodom Međunarodnog dana porodice u Kragujevcu, kada planiramo da organizujemo dva veoma sadržajna dana, sa brojnim organizacijama i relevantnim institucijama koje se bave edukacijom, sportom i drugim aktivnostima sa ciljem da osnažimo našu decu, ali i roditelje da lakše prebrode sve prepreke u životu, rekla je između ostalog Danijela Vasilijević.
-Misija “3,2,1-Kids” je edukacija dece i roditelja u domenu emocionalne inteligencije, a naši i ciljevi Fondacije Humana srca se poklapaju, pa odatle je i ova saradnja bila logičan sled događaja, rekla je Dragana Tošić iz Udruženja “3,2,1-Srbija” koje je 5. decembra protekle godine pokrenulo istoimeni projekat od nacionalnog značaja.
Foto: 321 Srbija