Fondacija Humana srca u saradnji sa FK Vašarište, uz podršku Udruženja “3,2,1-Srbija”, istoimenog projekta od nacionalnog značaja organizovala je proteklog vikenda u Kragujevcu, manifestaciju povodom obeležavanja Međunarodnog dana porodice.
Danonoćno i sa svih strana stižu pohvale organizatorima, jer veličanstveni skup na kome je učestovalo više stotina dece svih uzrasta, zajedno sa roditeljima, ali i sa bakama i dekama, izmamio je suze radosnice kod prisutnih jer smo svi zajedno dokazali da možemo da živimo bez nasilja, nasmejani, srećni i što je najvažnije, sa mnogo empatije, spremi da čujemo drugačija mišljenja i da pomognemo drugima kada im je pomoć potrebna.
Nizom sportskih, zabavno-edukativnih sadržaja, uz puno pesme i predivne energije u petak je počela dvodnevna manifestacija u Kragujevcu. Na terenima FK Vašarište uz Leontinu i hor Čarolija pevali su svi, u vrtu “Humana srca” posađene su sadnice prijateljstva, a nebo su zatim obojile stotine šarenih balona u bojama Udruženja koja su organizovala događaj.
Svi zajedno smo imali priliku da naučimo kako da se brinemo o svom zdravlju, fizičkom i mentalnom, ali i da pružimo prvu pomoć drugima Brojni stručnjaci iz svih sfera zadravstvene i psihološke zaštite podelili su svoja iskustva sa roditeljima i decom koji su sa događaja otišli sa širokim osmesima i po nekim poklonom.
Drugi dan manfestacije obeležio je fudbalski turnir, a mlade nade srpskog fudbala oduševile su igrom i svoje sportske idole, među njima i igrača FK Radnički iz Kragujevca Damjana Krajišnika koji je na opšte oduševljenje klinaca, otvorio turnir.
Trenirao    se pored fudbala i džudo, a deci je na praktičan način pokazano kako da usmere svoju energiju i koliko je sport bitan po njihovo fizičko i mentalno zdravlje.
Emocionalno osnaživanje, bilo je ime tematske radionice u kojoj su deci, ali i roditeljima na nesvakidašnji način pokazani alati upravo za emocionalno osnaživanje i to od strane stručnih lica iz Udruženja “3,2,1-Srbija”, odnosno “3,2,1-KIDS”.
-Deca su sa radionice izašla zagrljena, za širokim osmesima i iskreno srećni, a na nama je bilo da taj osećaj probudimo čak i kod one dece koja su pod utiskom poslednjih užasnih dešavanja u našoj zemlji bila uplašena, rekla je psihoterapeutkinja Sanja Đug iz “3,2,1-KIDS”.
Najmlađi su za to vreme uživali kreativnim radionicama, crtali su i pevali u društvu omiljenih junaka iz crtanih filmova.
Utisci se ne smiruju ni dan posle manifestacije, a komentari roditelja, mejlovi i poruke koje organizatori dobijaju sa svih strana, pokazatelj su da Srbiji trebaju upravo ovakvi događaji i da je vreme da se svi posvetimo deci, jer deca jesu naše najveće blago.